top of page
Zoeken
  • Rianneke

Het begin van iets nieuws

Bijgewerkt op: 13 apr. 2021

Leuk nieuws! Ik ga voor een jaar naar Zweden, omdat ik deel ga nemen aan een bijbelschool!

Natuurlijk zal ik je met mijn blog meenemen op dit avontuur en je alles vertellen wat ik daar mee zal gaan maken.

Het duurt nog wel even voordat ik daadwerkelijk in Zweden ben. Vandaar dat het mij niet alleen leuk om mijn avonturen daar te delen, maar ook de weg er naar toe.

In deze blogpost zal ik je uitleggen waarom ik deze keuze gemaakt heb en waarom ik voor een bijbelschool gekozen heb.


Als mensen mij een bijbelschool aanraadden zei ik in eerste instantie altijd "Een bijbelschool?...Nee dat is niet iets voor mij".

Waarom ik dat precies zei weet ik niet. Ik had er eigenlijk nooit over nagedacht of iets als een bijbelschool iets voor mij zou zijn. Daarnaast was ik nog druk bezig met mijn studie ruimtelijke vormgeving, waar ik op dat moment al mijn tijd en aandacht aan gaf.


"Als mensen mij een bijbelschool aanraadden zei ik in eerste instantie altijd "Een bijbelschool?...Nee dat is niet iets voor mij"."

Toen ik uiteindelijk slaagde voor mijn opleiding, wist ik eigenlijk al heel erg goed wat ik wilde gaan doen. Namelijk: Mijn eigen bedrijf beginnen.

Dit is mijn webshop: Ristijl, geworden.


Eigenlijk wist ik al heel erg lang dat ik het maken van ontwerpen en het creatief bezig zijn, het aller leukste vind om te doen.

Mijn droom is dan ook om hier zoveel mogelijk mensen mee te kunnen bemoedigen en op die manier Gods liefde aan de mensen te laten zien. Zo ontstond deze webshop, om jou te bemoedigen! En tegelijkertijd om mijn creativiteit een plekje te kunnen geven.


Het voelde voor mij toch goed om te blijven bidden voor de keuzes die ik maakte.

Dit klinkt natuurlijk heel erg logisch, maar ik had het idee dat dit een specifiek punt was waar ik in gebed mee naar God moest gaan.


Ik ben God erg dankbaar dat hij mij een plekje (Mijn webshop) heeft gegeven waarmee ik anderen kan bemoedigen. Toch had ik een sterk gevoel dat God nog meer voor ogen had in Zijn plan met mij.

Zo kwam het dat ik er nog eens gericht voor ging bidden.Eerst stelde ik God vragen als "Wat mag ik doen met mijn webshop?" "Hoe kan ik anderen nog meer bemoedigen" "Hoe kan ik nog meer Uw liefde laten zien door wat ik doe?"

En tot slot de vraag "Wat mag ik doen met mijn leven? Hoe wilt U mij gebruiken?"


"Bijbelschool" Dit woord kwam ineens mijn hoofd naar boven. Voor mijn gevoel totaal uit het niets, vandaar dat ik God nog eens de vraag stelde "Wat mag ik doen met mijn leven" en weer hoorde ik het woord "Bijbelschool".


Vandaar dat ik God nog eens de vraag stelde "Wat mag ik doen met mijn leven" en weer hoorde ik het woord "Bijbelschool".

Hoewel dit eigenlijk een vrij duidelijk antwoord was, twijfelde ik enorm. Want een bijbelschool was toch helemaal niet iets voor mij?

En ik had toch net mijn bedrijfje opgestart, hoe kon ik dan naar een bijbelschool?


Omdat het zo erg iets was wat ik zelf niet had bedacht in eerste instantie, wist ik: dit is God.


Hoe gaaf is het eigenlijk dat Zijn plan voor mijn leven zo oneindig en mooi is. Ik wist om deze reden, dat ik er op mocht gaan vertrouwen dat het goed zou gaan komen. En dat waar ik ook heen zou gaan, ik geleid zou worden door mijn liefhebbende Vader.Ik vroeg aan God "Waar mag ik heen? Naar welke bijbelschool wilt U dat ik ga"


"Zweden"

Dit kon toch niet? Een antwoord zo snel?

Eigenwijs en menselijk als ik kan zijn zocht ik naar bijbelscholen in het Zwarte Woud, gewoon omdat ik die plek prachtig vond.

Ik kwam er al snel achter dat ik daar niets kon vinden en besloot toch maar te zoeken naar bijbelscholen in Zweden.Eigenlijk kwam gelijk de website van Holsby tevoorschijn. Ik klikte er op en voelde gelijk een warm gevoel door mijn lichaam. Een brede glimlach verscheen op mijn gezicht. De site alleen al gaf me het gevoel van een warm welkom.


Toch was ik gek genoeg nogsteeds niet overtuigd, en zocht door. Ik zag ook een bijbelschool in Engeland. Het gebouw van deze school was een kasteel. Hoe gaaf!?

Voor mijzelf ging het tussen de school in Zweden en het kasteel....


Ik ging er gericht voor bidden. "Mag ik naar Zweden?"

"Ja" hoorde ik

Toen voor Engeland. "Nee"

Dit herhaalde ik een aantal keer tot ik overtuigd was.

Het was pas toen, dat ik me bedacht: God is al veel langer met dit plan bezig.

Het was pas toen, dat ik me bedacht: God is al veel langer met dit plan bezig. Een aantal jaar geleden zou ik namelijk met een groepje naar Zweden gaan om te evangeliseren. Ik had toen de tijd heel sterk het idee dat ik iets in Zweden moest doen.


Toen ik onverwacht niet mee kon met die reis, baalde ik enorm en snapte ik er helemaal niets van. Omdat ik echt dacht dat God een plan voor mij had in Zweden. Little did I know....


Eigenlijk is het zo mooi hoe God ons soms stukjes van Zijn plan met ons leven verteld, maar dat Hij het wel geheel volgens Zijn timing doet. Wij mogen er gewoon op vertrouwen dat Hij het allerbeste voor ons voor ogen heeft.

Ook al snappen we soms niet waarom de dingen gaan zoals ze gaan.


Wat ik hiervan geleerd heb is dat, het feit dat ik in eerste instantie niet naar Zweden kon gaan niet zo zeer te maken had met dat ik Zijn stem dan misschien niet goed had verstaan. (Hier dacht ik eerst over na)

Maar misschien had het meer te maken met dat ik mocht leren te vertrouwen dat wat Hij beloofd, echt gebeurd.

En dat ik ook mag leren geduld te hebben in de wetenschap dat ik God mij steeds meer stukjes van zijn plan laat zien.Ik ben meer dan dankbaar dat ik dit avontuur aan mag gaan en meer mag gaan leren over hoe God mij ziet.


Zoals ik al zei neem ik je met me mee!


Als je een vraag voor me hebt, mag je die gerust stellen. Wie weet kan ik die meenemen in een volgende blogpost.

Heel erg bedankt voor het lezen! Ik spreek je snel weer!


Liefs Rianneke

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
logo2.png
bottom of page