top of page

Verzending

Verzendbeleid

Inpakken:

Voor het inpakken van mijn producten gebruik ik materialen die hergebruikt kunnen worden. Zo probeer ik telkens weer creatief te zijn en verpakkingen te verzorgen die u als klant ook weer kunt hergebruiken. Zo gooien we met elkaar minder weg en helpen we de planeet een beetje mee.

Ook komt het voor dat ik materialen hergebruik die ik ontvang van mijn leveranciers. Zo kan het voorkomen dat hier plastic bij kan zitten. Het plastic wat ik gebruik is echter wel enkel hergebruikt plastic.

Verzending en verzendkosten:

Natuurlijk is het verzenden van producten niet zo zero waste als we graag zouden willen. Bij het verzenden van producten is vervoer nodig waarbij veel CO2 uitstoot komt kijken. 

Omdat dit proces alles behalve duurzaam is, vraag ik verzendkosten voor het versturen van mijn producten. In Nederland is dat maximaal € 7,50 (tot 10 kg) en naar België €12,00.

Als je boven de 50 euro besteedt zijn de kosten voor de verzending gelijk aan wat een verzending mij zou kosten. Maar een deel van deze kosten zijn voor mijn rekening. Boven de 50 euro betaal je namelijk maar 3,95 euro verzendkosten en boven de 100 euro hoef je helemaal geen verzendkosten te betalen.

* De prijzen voor de verzendkosten zijn afhankelijk van de productgrootte en het gewicht.

* Binnen een straal van 10 km vanaf Elburg kunt u kiezen voor de optie fietsbezorging. Als u voor deze optie kiest hoeft u geen verzendkosten te betalen. Let op: Het kan zijn dat het wat langer duurt voordat uw pakket binnen is, maar het is wel de meest duurzame bezorg optie.

Verzendkosten per gewicht:

0.0 kg - 0.5 kg € 2.50

0.5 kg - 2.0 kg € 2.50

2.0 kg - 10 kg  € 7.50

10 kg en meer  € 13.50

Waarom betaal ik verzendkosten?

Omdat ik een kleine webshop ben en in verhouding weinig orders heb, betaal ik de reguliere verzendkosten. Dit komt ongeveer neer op € 7,50 voor een pakket.

Daarnaast maak ik bij het verzenden gebruik van duurzame materialen ( zoals papieren tape ). Deze materialen zijn uiteraard voor mijn eigen rekening, maar om te voorkomen dat ik verlies draai per verzending, vraag ik u wel om verzendkosten over uw pakket te betalen. 

Ik zorg ervoor dat uw producten op een zo duurzame manier mogelijk bij u aankomen. Ik pak alle producten zorgvuldig en met veel liefde in. Omdat dit proces uiteindelijk best arbeidsintensief is, moet ik meer verzendkosten betalen. Maar dit betekent ook dat uw product zorgvuldig, met veel liefde, en met veel plezier voor u is ingepakt en u er volop van kunt genieten. En het zorgt voor minder retouren, waardoor er ook minder afval verbruikt wordt. Jippie! 

Wat jij kunt doen voor een duurzamere wereld:

- Denk bewust na bij het plaatsen van een bestelling. Het is duurzamer om een keer een grotere bestelling te plaatsen dan om de zoveel tijd een kleine bestelling. (Dit scheelt namelijk het aantal keren heen en weer rijden voor het bezorgen van uw producten. Dit scheelt veel CO2 uitstoot)

- Hergebruik de verpakking(en) van uw ontvangen producten. Verstuur hier zelf iets mee, of pak hier een leuk cadeau mee in.

- Maak (indien je binnen een straal van 10 km woont) gebruik van de fietsbezorging. Ook dit zorgt voor minder uitstoot en is dus vriendelijker voor het milieu.

Retour- en ruilbeleid

Mocht u een product toch graag willen retourneren of ruilen? Stuur dan een mail naar info@ristijl.com met hierin de informatie over het te ruilen of te retourneren product. Laat mij weten waarom u producten wilt ruilen of retourneren. Tevens ook de digitale factuur die u eerder van mij ontvangen heeft met hierin de productspecificaties.

Mocht u een product toch graag willen retourneren of ruilen. Wordt u verzocht dit binnen 30 dagen na het ontvangst te doen. Na deze 30 dagen en bij beschadiging aan desbetreffende producten ontvangt u hier geen geld meer voor terug.

 

logo2.png
bottom of page